luni, 8 octombrie 2007

PETRE MARIN, PE FARAS!


                Petre Marin

OUT Becali a zis ca fundasului nu i se va prelungi contractul

Cariera lui Petre Marin la Steaua se va încheia la sfârsitul actualului sezon.


Nemultumirile patronului ros-albastrilor au pornit de la meciul din Liga Campionilor cu Arsenal, când internationalul Stelei a fost gasit vinovat pentru înfrângere. Supararea finantatorului a fost confirmata ieri, când Petre Marin a fost anuntat ca acesta este ultimul sau sezon în Ghencea. "Din iarna, dar mai sigur din vara, când îi expira contractul, nu va mai putea sa joace si îi voi gasi o functie în cadrul clubului. Aceasta deoarece sunt un om de caracter, iar el a facut multe servicii pentru Steaua. Asta este: daca nu mai poate, nu mai poate!", a spus Gigi Becali. In vârsta de 34 de ani, Petre Marin va intra în ianuarie în ultimele sase luni de contract si va putea sa-si negocieze singur transferul la o alta echipa, de serviciile sale interesându-se deja clujenii de la CFR. Gigi Becali a asemanat situatia fundasului cu cea a fostului antrenor Gica Hagi. "Daca vezi ca nu merge, renunti!", a afirmat conducatorul Stelei, care nu a scapat ocazia de a-i raspunde "Regelui" pentru ultimele declaratii ale acestuia. "Sa-si vada de treaba lui! El e vinovat ca nu mai vine lumea la stadion, ca a dat patru goluri în sapte meciuri. Ce puteam sa-i fac, sa-l tin 100 de ani la echipa?", a completat Gigi Becali.

GIGI BECALI, ASALTAT DE FANI LA MIOVENI


                        Becali printre fani!!!


PRIMIRE
Steaua a jucat ieri pentru prima data în istorie pe stadionul din Mioveni, jucatorii si oficialii ros-albastrilor fiind întâmpinati cu entuziasm de catre spectatori. Bineînteles, cel mai solicitat din acest punct de vedere a fost chiar finantatorul Gigi Becali (foto), nevoit sa suporte asaltul admiratorilor. "Esti idolul meu, nea Gigi!", au fost cuvintele unui copil care a sarit în bratele latifundiarului. Acest comportament al suporterilor argeseni a fost în contradictie cu huiduielile suportate de Gigi Becali la Arad, la meciul cu UTA.

DACIA MIOVENI - STEAUA 1-2 / IACOB SI CAM ATAT


Steaua s-a prezentat la Mioveni fortata sa-si apere blazonul în fata unei echipe "bântuite" de trecut militienesc al sponsorului Netoiu si antrenorului Florin Marin, personaje cu vechi state de plata la Dinamo.

Dincolo de asta, disputa parea inegala de la prima pâna la ultima încercare de a face o comparatie. Si totusi, pe teren lucrurile au stat altfel. O nou-promovata a tinut piept unei formatii de Liga Campionilor aproape 90 de minute. Adepta a stilului artagos experiementat de-a lungul anilor de Flocea, echipa din Mioveni s-a strâns bine în fata propriului careu si a mizat pe contraatac. Tactica s-a potrivit de minune cu neputinta Stelei de a-si ordona jocul pe stilul ei ofensiv si pragmatic, aflat parca pe cale de disparitie în acest sezon. "Ros-albastrii" au trait practic doar din situatiile de finalizare a lui Victoras Iacob, atacantul care nu mai înscrisese de pe 23 mai, de la un joc cu Jiul. "Jancker" si-a început recitalul în minutul 16, dar Stanca a respins reluarea sa. Dacia a replicat prin doua atacuri fulger, la capatul ultimului Neagoe sutând puternic din careu, mingea ricosând din Rada în poarta. Era 1-0 si din nou haos pentru stelisti. Mai ales ca tot Iacob (43) a ratat cu capul, evidentiidu-l din nou pe Stanca. El s-a revansat însa în prelungirile primei reprize, când a speculat o pozitie la limita ofsaidului si a restabilit egalitatea din mijlocul careului.

Repriza secunda l-a adus tot pe Iacob în prim-plan, atacantul stelist ratând o ocazie uriasa, când a sutat pe lânga poarta din pozitie din singur cu portarul advers. Atmosfera s-a inflamat dupa eliminarile corecte ale lui Ovidiu Petre (59) si Murgan (60), dar ramânerea în inferioritate a celor doua formatii nu a clarificat soarta partidei. Biciuita de statutul de favorita, Steaua a accelerat spre final, izbind puternic în reduta argeseana, ridicata cu transpiratie în fata portii lui Stanca. Izbavirea a venit de la acelasi Iacob, în ultimul minut de joc, care a punctat din nou, profitând de o faza la care apararea Daciei a parut hipnotizata de un fluier din tribuna.

Dacia Mioveni: 12. R. Stanca - 21. Dobre, 4. Olteanu, 6. Daouda, 10. Vladu (3. I. Baicu '62) - 20. A. Neagoe (23. Balauru '65), 8. Trofin, 7. Murgan, 18. R. Neagoe - 13. Cr. Bratu, 16. Costescu (9. Vrăjitoarea '56). Antrenor: Florin Marin.

Steaua: 1. Zapata - 18. P. Marin (25. Neaga '79), 3. D. Goian, 5. I. Rada, 13. Emeghara - 8. Ov. Petre - 29. Bădoi (26. Croitoru '57), 10. N. Dică, 14. Cristocea - 19. V. Iacob, 9. V. Badea (30. Zaharia '66). Antrenor: Massimo Pedrazzini.

Cartonaşe galbene: Murgan '42, '61, Vrăjitoarea '71, Trofin '90, Olteanu '90+1 / Ov. Petre '41, '59, Rada '87, Goian '90+4
Cartonaşe rosii: Murgan '61 / Ov. Petre '59

Stadionul a fost arhiplin, la meci asitand 4.500 de spectatori. Steaua a fost încurajată de o galerie de circa 350 de suporteri.