vineri, 26 octombrie 2007

REZULTATE DIN CUPA UEFA

Ediţia 2007-2008 a grupelor Cupei UEFA a debutat joi, fără nicio echipă din România, pentru prima oară în ultimii trei ani, după Rapid, Dinamo, CFR Cluj şi Oţelul Galaţi au ratat calificarea.

Echipa lui Adrian Mutu, Fiorentina, locul 3 în Serie A, a terminat la egalitate partida din deplasare cu Villarreal, locul 2 în Spania, scor 1-1, atacantul român fiind coautor la golul marcat de colegul său din linia de atac, Christian Vieri.


Grupa A -Etapa I
Everton - Larissa
3-1

Zenit - AZ Alkmaar
1-1

Grupa B - Etapa 1

Panathinaikos - Aberdeen
3-0


Lok. Moscova - Atletico M.
3-3

Grupa C - Etapa 1

Villareal - Fiorentina
1-1


Elfsborg - AEK Atena
1-1

Grupa D - Etapa 1

FC Basel - Rennes
1-0


Brann SK - Hamburger
0-1


Grupa C - Etapa 1

Villareal - Fiorentina
1-1


Elfsborg - AEK Atena
1-1

Grupa D - Etapa 1

FC Basel - Rennes
1-0


Brann SK - Hamburger
0-1

Grupa G - Etapa 1

Anderlecht - Hapoel
2-0


Tottenham - Getafe
1-2

Grupa H - Etapa 1

Bordeaux - Galatasaray
2-1


Helsingborgs - Panionios
1-1


 





 






 





 








 

UNIREA - STEAUA, DERBY-UL OPTIMILOR CUPEI ROMANIEI

Steaua a fost cea mai ghinionistă echipă din prima urnă valorică fiind nevoită să dea piept în optimi cu Unirea Urziceni, singura echipă care a învins-o în acest sezon al Ligii I. Va fi un nou derby al orgoliilor între Gigi Becali pe de o parte şi Mihai Stoica, Viorel Moldovan şi Dan Petrescu pe de altă parte.

Cea mai norocoasă echipă la tragerea la sorţi a fost Dinamo. Băieţii lui Walter Zenga vor juca în optimi cu cea mai uşoară echipă rămasă: Sănătatea Cluj, singura echipă de liga a treia rămasă în această fază a competiţiei.

Rapid se întoarce la Iaşi, locul celui mai nou scandal din Liga I, acolo unde Marius Constantin şi-a lovit propriul coechipier cu capul în figură, pe Emil Dică.

Liderul CFR Cluj pare a avea un adversar accesibil, Jiul Petroşani, care în mod normal nu ar putea să-i încurce pe elevii lui Andone.


Iată cele opt meciuri ale Cupei Romaniei:

Gloria Buzau - Poli Timisoara
"U" Cluj - Pandurii Tg. Jiu
Dacia Mioveni - Ceahlaul Piatra Neamt
Poli Iasi - Rapid
Unirea Urziceni - Steaua
Jiul Petrosani - CFR Cluj
Sanatatea Cluj - Dinamo Bucuresti
FC Brasov - Otelul Galati

AŞII DIN MANECA

TRANSFERURI Becali si-ar putea recupera banii imediat daca i-ar vinde pe Dica si Goian, cotati la 15 milioane de £.

Cele 12 milioane de euro pe care le-a împrumutat clubului ar putea fi acoperite prin transferurile celor mai importanti jucatori, Dica si Goian.

“10 milioane pentru primul si cinci milioane pentru al doilea. Aceasta deocamdata, pentru ca daca Dica va juca bine, cer 15 pentru el”, a spus ieri finantatorul din Ghencea. De asemenea, alti jucatori ai Stelei se afla pe lista de transferuri a lui Gigi Becali, în frunte cu “finul” Mirel Radoi, evaluat în continuare la cel putin 10 milioane de euro.

Fotbalisti transferabili din lotul Stelei

Jucator

Goian
10.000.000

Radoi
10.000.000

Dica
5.000.000

Nesu
1.000.000

V. Iacob
1.000.000

5 milioane pentru Bucur


Chiar daca Gigi a recunoscut ca l-a împrumutat pe patronul Gloriei cu o suma importanta, Bucur sustine ca toti banii investiti la Buzau sunt ai sai. “Nu este adevarat ca am primit bani de la Gigi Becali! Toti banii pe care i-am bagat la Buzau sunt adusi de la mine de acasa. Am acte care pot dovedi acest lucru. Am platit inclusiv toate taxele si impozitele, Gloria fiind singura formatie din România fara datorii la stat în acest moment. Pot sa demonstrez foarte simplu acest lucru”, a spus Bucur. La finele meciului Gloria Buzau - Farul, scor 1-0, din etapa a III-a, tehnicianul de atunci al buzoienilor, Ilie Stan, s-a scapat spunând: “Ar fi pacat ca Buzaul sa retrogradeze dupa câti bani a investit aici Gigi Becali!”.

L-am împrumutat pe Costel Bucur ca persoana fizica, nu clubul sau. Doar Gloria Buzau nu valoreaza atâta!
Gigi Becali

3 miliarde de euro a scris Gigi Becali ca este avutia sa, în declaratia de avere, ceea ce ar însemna ca este cel mai bogat român.

EXCLUSIV / A CREDITAT STEAUA CU 12 MILIOANE DE EURO!


DEZVALUIRE Investitie sau împrumut? Conform ultimei sale declaratii de avere, finantatorul Stelei, Gigi Becali, are de recuperat o datorie imensa de la clubul din Ghencea.

Practic, Gigi Becali nu a investit la Steaua, asa cum sustine, ci doar si-a împrumutat echipa! Cu bani pe care si-i poate recupera oricând, fara a fi în pericol ca ar pierde ceva din “afacerea” Steaua.
Gigi Becali detine oficial doar 26% din clubul Steaua, dar a împrumutat, ca persoana fizica, acelasi club cu impresionanta suma de 12 milioane de euro! ProSport a intrat în posesia ultimei declaratii de avere a lui Gigi Becali, pe care acesta a depus-o acum o luna la Biroul Electoral Central pentru validarea candidaturii sale pentru Parlamentul European. “Subsemnatul Becali George, având profesia om de afaceri, ocupatia presedinte al PNG-CD, declar ca accept sa candidez la alegerile din 25 noiembrie 2007 si ca întrunesc conditiile prevazute de lege pentru a candida”, asa suna declaratia lui Becali, urmata de cele cinci pagini ale declaratiei de avere. Dincolo de numeroasele terenuri, case, masini, ceasuri etc, declaratia lui Becali contine câteva amanunte interesante la capitolul “Investitii directe si împrumuturi acordate”. Astfel, Gigi Becali declara ca detine 26% din FC Steaua SA, participatia sa fiind estimata la 200.000 de lei (aprox. 60.000 de euro), dar în acelasi timp el scrie ca a împrumutat acelasi club cu 12 milioane de euro. Contactat de ProSport, Gigi Becali a recunoscut ca si-a împrumutat clubul si ca vrea sa-si recupereze datoria. “Sper sa-mi iau banii înapoi! Asta daca o sa pot, daca nu, asta este!”, a spus Becali. Practic, omul de afaceri nu a facut o investitie directa în club, ci doar si-a creditat echipa. Motivele ar putea fi mai multe. Fie Becali a dorit sa fie sigur ca poate sa-si ia banii înapoi, ceea ce nu s-ar fi putut daca cele 12 milioane ar fi fost depuse la capitalul social al FC Steaua, fie a încercat sa se delimiteze de calitatea de proprietar, preferând sa nu fie implicat financiar, ci sa aiba doar o relatie de împrumut.

Intrebat daca si el a procedat asa, George Copos a spus ca el investeste la Rapid direct, varsând banii la capitalul social al clubului. “Dar si practica împrumutului este legala, chiar si Rapid s-a împrumutat, dar de la alte societati”, a explicat Copos.

Da, am împrumutat clubul, si, daca pot, o sa-mi iau banii înapoi. Daca nu, asta e!


IMAGINEA ZILEI


FOTBAL ? Partida din seria a II-a a ligii secunde dintre Industria Sârmei Câmpia Turzii şi Arieşul Turda, încheiată cu victoria oaspeţilor, cu scorul de 1-0, s-a desfăşurat pe un teren care cu indulgenţă poate fi numit de fotbal, semânând mai degrabă cu o mlaştină. Portarul formaţiei oaspete, Bogdan Farcaş, dovadă a condiţiilor în care s-a disputat meciul, arăta la final ca după o şedinţă de împachetare cu nămol la Techirghiol