vineri, 26 octombrie 2007

EXCLUSIV / A CREDITAT STEAUA CU 12 MILIOANE DE EURO!


DEZVALUIRE Investitie sau împrumut? Conform ultimei sale declaratii de avere, finantatorul Stelei, Gigi Becali, are de recuperat o datorie imensa de la clubul din Ghencea.

Practic, Gigi Becali nu a investit la Steaua, asa cum sustine, ci doar si-a împrumutat echipa! Cu bani pe care si-i poate recupera oricând, fara a fi în pericol ca ar pierde ceva din “afacerea” Steaua.
Gigi Becali detine oficial doar 26% din clubul Steaua, dar a împrumutat, ca persoana fizica, acelasi club cu impresionanta suma de 12 milioane de euro! ProSport a intrat în posesia ultimei declaratii de avere a lui Gigi Becali, pe care acesta a depus-o acum o luna la Biroul Electoral Central pentru validarea candidaturii sale pentru Parlamentul European. “Subsemnatul Becali George, având profesia om de afaceri, ocupatia presedinte al PNG-CD, declar ca accept sa candidez la alegerile din 25 noiembrie 2007 si ca întrunesc conditiile prevazute de lege pentru a candida”, asa suna declaratia lui Becali, urmata de cele cinci pagini ale declaratiei de avere. Dincolo de numeroasele terenuri, case, masini, ceasuri etc, declaratia lui Becali contine câteva amanunte interesante la capitolul “Investitii directe si împrumuturi acordate”. Astfel, Gigi Becali declara ca detine 26% din FC Steaua SA, participatia sa fiind estimata la 200.000 de lei (aprox. 60.000 de euro), dar în acelasi timp el scrie ca a împrumutat acelasi club cu 12 milioane de euro. Contactat de ProSport, Gigi Becali a recunoscut ca si-a împrumutat clubul si ca vrea sa-si recupereze datoria. “Sper sa-mi iau banii înapoi! Asta daca o sa pot, daca nu, asta este!”, a spus Becali. Practic, omul de afaceri nu a facut o investitie directa în club, ci doar si-a creditat echipa. Motivele ar putea fi mai multe. Fie Becali a dorit sa fie sigur ca poate sa-si ia banii înapoi, ceea ce nu s-ar fi putut daca cele 12 milioane ar fi fost depuse la capitalul social al FC Steaua, fie a încercat sa se delimiteze de calitatea de proprietar, preferând sa nu fie implicat financiar, ci sa aiba doar o relatie de împrumut.

Intrebat daca si el a procedat asa, George Copos a spus ca el investeste la Rapid direct, varsând banii la capitalul social al clubului. “Dar si practica împrumutului este legala, chiar si Rapid s-a împrumutat, dar de la alte societati”, a explicat Copos.

Da, am împrumutat clubul, si, daca pot, o sa-mi iau banii înapoi. Daca nu, asta e!


Niciun comentariu: