duminică, 30 septembrie 2007

Sunt dependenti de fazele fixe


GREOI Steaua se chinuie, iar victoria de aseara a venit numai datorita unui corner finalizat de un fundas

Jocul bun de la Bacau din Cupa României facut de Steaua nu a fost decât o pacaleala. Ros-albastrii sufera în continuare, iar plecarea lui Hagi n-a adus revirimentul asteptat.

Indiferent de cine a facut echipa, Pedrazzini sau Gigi Becali, Steaua s-a chinuit îngrozitor aseara. Dica a fost lasat pe banca de rezerve pentru a fi menajat în vederea meciului cu Arsenal, dar strategia a esuat pentru ca jocul încâlcit al ros-albastrilor avea nevoie de o minte sclipitoare. Pâna la intrarea lui Dica din minutul 35, Steaua nu si-a creat decât doua ocazii, un "cap" al lui Rada din 6 metri (12) si o "torpila" expediata de Zaharia si respinsa în corner de Haisan. FC Vaslui putea deschide scorul în minutul 34 la executia exceptionala a lui Gheorghiu. Fotbalistul echipei oaspete a sutat puternic de la 20 de metri, mingea lovind încheietura barelor. Odata cu intrarea lui Dica la mijlocul terenului, jocul ros-albastrilor a capatat logica. A fost de ajuns o pasa ingenioasa a decarului stelist pentru ca bucurestenii sa-si treaca în cont cea mai mare ocazie. Surdu a reluat cu capul, dar mingea a lovit bara laterala.

Gazdele au pus mai multa presiune în repriza a doua. Mai întâi, Dica a tras peste poarta de la 16 metri dintr-o pozitie ideala, apoi Banel Nicolita l-a pacalit cu o centrare cu efect pe portarul Haisan, care, cu un ultim efort, a reusit sa scoata balonul în corner. Surdu si-a încercat si el norocul cu un sut pe jos, din afara careului, dar mingea a trecut pe lânga poarta (62). Deschiderea scorului avea sa vina - oare pentru a câta oara? - dintr-o faza fixa. Banel a executat bine un corner de pe dreapta, iar Rada s-a înaltat si a lovit perfect mingea cu capul pentru a înscrie primul sau gol la Steaua. Gheata fusese sparta, dar elevii lui Pedrazzini tremura serios înaintea întâlnirii din Liga Campionilor cu Arsenal.

Nu prea am lasat Steaua sa ajunga la poarta noastra. Dupa pauza, temerea jucatorilor mei a fost inexplicabila. I-am atentionat ca Steaua speculeaza fiecare faza fixa. O neglijenta de marcaj ne-a costat trei puncte
Dorinel Munteanu, antrenor FC Vaslui

Niciun comentariu: