luni, 10 decembrie 2007

STEAUA IA AER DE PIETRICICA


                 MARCATOR Vali Badea
                 (stânga) a înscris aseara
               primul sau gol în acest sezon
                             al Ligii I

NOROC Ros-albastrii au obtinut trei puncte la Piatra-Neamt care îi mentin în lupta pentru un loc de Champions League.


Cu un Nicolae Dica plictisit si lipsit de idei, Steaua a luat trei puncte norocoase pe terenul echipei lui "Pinalti", printr-un gol al lui Badea dintr-o deviere norocoasa.

Hotarâti sa marcheze în primele minute ale meciului, elevii lui Viorel Hizo au început în forta, masând adversarul în propria jumatate de teren. Steaua s-a aparat sigur si a contraatacat periculos de câte ori a avut ocazia. In minutul 14, Viorel Frunza l-a pus la grea încercare pe Zapata, sutul acestuia din lovitura libera de la 25 de metri fiind scos in extemis de portarul columbian al oaspetilor.

Marius Lacatus a simtit momentul critic prin care trece echipa sa si a iesit la marginea terenului pentru a-si mustrului elevii. Dupa numai cinci minute, Steaua a reusit sa deschida scorul prin Vali Badea, mingea sutata de acesta de la marginea careului de 16 metri fiind deviata de Hamza în plasa, Multescu fiind un simplu spectator. Ceahlaul nu a cazut si a continuat sa domine, dar suturile lui Doicaru din afara careului, ale lui Ayza si Frunza nu si-au atins tinta.

Ceahlaul s-a jucat cu ocaziile

Inceptul reprizei a doua a fost un adevarat cosmar pentru echipa din Ghencea. Ceahlaul s-a jucat cu ratarile, iar Steaua a fost la pamânt, aparându-se în disperare. Hizo a fortat atacul si l-a introdus pe Narcis Raducan pe teren, iar acesta, la prima atingere a balonului, a fost la un pas de egalare, sutul lui de la 25 de metri fiind scos miraculos în corner de Zapata. Scapati fara gol din iuresul nemtenilor, stelistii au închis jocul, iar Lacatus a întarit si mai mult sistemul defensiv, introducându-l pe Baciu în locul lui Rica Neaga.

Dupa câteva momente de joc haotic, nemtenii si-au reluat dominarea teritoriala si au fost la un pas de egalare cu 12 minute înainte de fluierul final, atunci când Golban a deviat o minge în pieptul lui Zapata. Sutul lui Cristocea din minutul 84, din lovitura libera de la 20 de metri, l-a mai scos din amorteala pe portarul Multescu, iar meciul s-a încheiat cu victoria la limita a ros-albastrilor, care îi mentine în cursa pentru locul 2, cel care permite accesul în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Niciun comentariu: